عباس بجستانی در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به اینکه هدف از پروژه مهر بازگشائی مدارس در فضایی با نشاط و انتقال این شور و نشاط به دانش آموزان است، اظهار داشت: قطعا این شور و نشاط در ارتقاء سطح تعلیم و تربیت دانش آموزان تاثیر خواهد داشت.
وی اضافه کرد: جاذبه های مدرسه در ابعاد مختلف باید آن چنان مهیا شود که هدف آن یعنی رهنمون کردن دانش آموز به سوی حیات طیبه در آن هویدا باشد چرا که این هدف میل فطری هر انسان و خانواده است.
بجستانی افزود: علم و سواد تنها دانش اندوزی نیست، بلکه برخورداری از ادب و رعایت شئونات دینی و انسانی و حرکت در مسیر ارزش ها، علم و معرفت است.
وی به گستردگی و عمق تعلیم و تربیت پرداخت و گفت: ژرفا و پیچیدگی شخصیت انسان می طلبد که مدرسه به عنوان یک جایگاه قوی فرهنگی و مورد احترام در جامعه و همچنين معلم به عنوان عامل مهم و اصلي فرهنگي بايد به آن اشراف داشته باشند.
این مدرس دانشگاه باتوجه به فرايند تعليم و تربيت، افزود: آموزش و پرورش پس از خانواده، اصلي ترين و مهمترين جايگاه رشد و بالندگي دانش آموزان بوده و بنابراين بايد از ظرفيت هاي آن استفاده مطلوب را ببريم.
وي از خانواده ها به عنوان يکي از اصلي ترين ارکان تعليم و تربيت نام برد و گفت: بايد نقش اولياي دانش آموزان و خانواده ها در فرايند تعليم و تربيت پر رنگ تر باشد.
بجستانی ارتباط مدرسه،خانواده و معلم را نیازمند تقویت و ارتقاء برشمرد و گفت: بسیاری از آسیب ها در تعلیم و تربیت به این نقطه بسیار حساس مربوط می شود که در دور جدید فعالیت های آموزش و پرورش انتظار می رود مديران و معلمان و مسئولان این نقص را برطرف کنند.
این مدرس دانشگاه اول مهرماه را یک روز اجتماعی بزرگ برای جامعه ایران دانست و اظهار داشت: نقش معلمان در بصیرت بخشی و بینش سیاسی و دینی جامعه بسیار مهم است، لذا معلمان از آغاز سال تحصیلی دانش آموزان را بر اساس قرآن و عترت ارائه طریق کرده و در جهت تقویت ارزشهای دینی و اسلامی جامعه آگاهی بخشیده و بیش از پیش در زمینه تربیت اسلامی کودکان و نوجوانان تلاش و کوشش کنند.
وی گفت: امروزه توجه به تربیت قرآنی دانش آموزان و به ویژه توجه به سبک زندگی اسلامی در تمام مراحل زندگی و در همه جنبهها از ضروریتهای اساسی مدارس و جامعه است که باید مورد توجه معلمان و مربیان قرار گیرد و این مهم با تلاش و همّت مسئولین و کارشناسان متخصص قرآنی در آموزش و پرورش میسر خواهدشد.
بجستانی با تأکید بر توجه بیشتر به سبک زندگی اسلامی در مدارس و دانشگاه ها، این مهم را از ضروریات آموزشی در مدارس و دانشگاه ها دانست.
نظر شما